Persèn

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Percent 18e.svg

Persèn utawa Persèntase iku sawijining cara kanggo nyatakaké fraksi saka satus. Persèntase kerep dituduhaké kanthi simbul "%". Persèntase uga dipigunakaké senadyan dudu unsur atusan. Angka iku banjur diskala supaya bisa dibandhingaké karo satus. Contoné, 4 dosèn lagi ngawasi ujian ing kampus, 3 saka para dosèn mau ora nganggo kacamata, lan 1 nganggo kacamata. Persèntase dosèn ora nganggo kacamata yaiku 3 saka 4 = 3/4 = 75/100 = 75%, sauntara kuwi dosèn nganggo kacamata ana 1 saka 4 = 1/4 = 25/100.

Panggunaan[sunting | sunting sumber]

Persèntase migunani banget amarga wong bisa mbandhingaké bab sing ora padha angkané. Minangka conto, biji (nilai) ujian kerep migunakaké persèntase, saéngga wong bisa mbandhingaké biji kasebut senadyan gunggung pitakonané béda.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Persèn&oldid=839707"