Peniti

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Peniti.

Peniti utawa dom canthèl yaiku jinising dom kang dilengkapi mawa pir sederhana lan cathelan. Canthelan iki nduweni guna dobel, yaiku kanggo nyanthelake supaya dom ora gampang ucul, lan kanggo nyingidake pucuke dom kang lancip.

Asal[sunting | sunting sumber]

Peniti kuna asal saka Mycenaeans wiwit abad ka-14 sadurungé masèhi (pungkasan jaman Mycenaean III). Dikenal kanthi jeneng fibulae (fibula) lan dipigunakaké kayadéné fungsi sing padha karo peniti modhèrn. Faktané, fibulae pisanan ing abad 14 lan 13 sadurungé masèhi awangun kaya peniti sing saiki. Fibulae asli dijelasaké ing buku karya Chr. Blinkenberg's 1926 Fibules grecques et orientales.

Peniti diciptakaké manèh ing sasi Juli 1849 déning Walter Hunt, penemu asal Amérika. Hak cipta peniti iki wis didol kanthi rega $400.[1]

Réferènsi[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Peniti&oldid=837545"