Paul Bunyan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Figur Paul Bunyan ing Minnesota, Amerika Serikat.

Paul Bunyan yaiku sawijining tokoh fiksi crita rakyat Amerika.[1] Dheweke digambarake duweni kekuwatan kang gedhe, amarga dheweke adhedhasar sawijining blandhong kayu kang urip ing abad kaping 19 ing Amerika Serikat.[1]

Minangka tokoh fiksi, dheweke dikenal dening rakyat Amerika amarga kekuwatane, lan sipate kang sregep nyambut gawe, trampil, pinter ngrampungake prakara lan tansah seneng.[1] Senajan crita ngenani Paul Bunyan dicritakake kanthi kathok tular kawit abad kaping 19, tulisan ngenani dheweke ora ana sadurunge abad kaping 20.[1]

Jurnalis James McGillivary nulis ngenani Bunyan ing seri esai kanthi irah-irahan The Round River Drive kang kaemot ana surat kabar Midwestern antarane taun 1906-1910. Nanging critane benerbener mulai dikenal kawit tulisan-tulisan ngenani dheweke akeh diemot ing surat kabar.

Akeh crita ngenani Bunyan kang diterbitake dening penerbit Red River lan penerbit liyane. Ing crita mau Bunyan digambarake lagi gawe Dano Gedhe kanggo gawe gowakan sapi raksasane.[2]

Kagumunane Paul Bunyan minangka figur crita rakyat tansah ngrembaka lan akeh referensi ngenani dheweke ana ing crita, kartun, puisi lan lagu sarta pirang-pirang festival komunitas lan kompetisi nebang kayu kang bisa ditemokake ing pirang-pirang wilayah Amerika yaiku nebang kayu dadi salah sawijining tradisi.

Referensi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d (en)Paul Bunyan, americanfolklore. Diundhuh tanggal 26 Mei 2010.
  2. ^ (en)Frozen Flames, americanfolklore. Diundhuh tanggal 26 Mei 2010.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Paul_Bunyan&oldid=832100"