Pasulayan Aegea

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Segara Aegea - gambar satelit
Pulo-pulo utama lan klompok pulo
Segara teritorial lan wilayah udhara
approximate extent:
6 nm: Segara teritorial dina iki. Putih: Segara jero (High Seas).
10 nm: Wilayah udhara kang diklaim déning Yunani
12 nm: Kamungkinan tambahan

Pasulayan Aegea kuwi istilah kang ngarujuk marang isu-isu kontrovèrsial kang magepokan antaraning Yunani lan Turki bab kadhaulatan lan hak-hak ing Segara Aegea. Konflik-konflik iki nduwèni pengaruh wigati tumrap hubungan negara Yunani lan Turki wiwit taun 1970. Malah kaping pidho amèh pecah konflik militer yakuwi ing taun 1987 lan wiwitan taun 1996. Isu-isu kang dadi pasulayan ing Segara Aegean bisa diklompokaké:

  • Nemtokaké tapel wates Segara Teritorial,
  • Nemtokaké tapel wates wilayah udhara,
  • Nemtokaké tapel wates zona ekonomi eksklusif lan landhas kontinèn,
  • Nemtokaké tapel wates Flight Information Regions (FIR), lan wigatiné tumrap kendhali aktivitas montor mabur militer,
  • Isu status demilitarisasi tumrap sawetara pulo-pulo Yunani ing Aegea,
  • Usul Ankara bab konsèp "zona abu-abu".

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Referensi[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pasulayan_Aegea&oldid=814356"