Parlemèn Walanda

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Parlemèn Walanda iku déwan pawakilan praja utawa rakyat sing ana ing negara Walanda. Ing basa Walanda, parlemèn iki resminé diarani Staten-Generaal van het Koninkrijk der Nederlanden. Parlemèn Walanda kawangun saka rong bagéan utawa diarani 'bilik' utawa 'kamar'. Kamar Kapindho utawa Tweede Kamer der Staten-Generaal utawa cekaké Tweede Kamer, iku anggotané cacahé ana 150 lan dipilih langsung déning para pamilih. Banjur Kamar Kapisan utawa Eerste Kamer der Staten-Generaal utawa cekaké Eerste Kamer, iku anggotané cacahé ana 75 lan dipilih déning anggota DPRD tingkat 1 utawa tingkat provinsi Walanda.

Tugas utamané Kamar Kapindho iki mriksa pamaréntah serta nggawé lan nampa undhang-undhang sing wis digawé kabinèt. Banjur tugas utamané Kamar Kapisan iki ngabsahaké undhang-undhang.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Parlemèn_Walanda&oldid=833639"