Pagunungan Kunlun

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Pegunungan Kunlun

Pagunungan Kunlun yaiku rangkaian pagunungan kang paling dawa ing Asia dumunung ing Provinsi Qinghai ing Cina lan ngliwati tapel wates Cina-India.[1][2][3] Ambane antarane 60-120 kmlan dhuwure rata-rata 5.500 mèter ing dhuwur lumahing segara.[2] Pucuk kang paling dhuwur ing pagunungan Kunlun ya iku ana ing Muztag (cedhak tapel wates karo India lan dhuwuré 7.723 mèter.[2]

Akèh crita Mitologi Cina kang ana gegayutané karo pagunungan iki, ing antarané ya iku Chang'e (sang Dèwi Bulan), Perjalanan ke Barat, lan Bai She Zhuan (Legendha Siluman Ular Putih).[1] Akèh wong kang padha teka ing pagunungan iki saperlu njaluk berkat.[1]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c (en)Kunlun Mountain, China Culture. Diaksès tanggal 31 Mei 2010.
  2. ^ a b c (en)Kunlun Mountain, The Free Dictionary. Diundhuh tanggal 31 Mei 2010.
  3. ^ (en)Steles at the Mouth of Kunlun Mountain, China Tibet Information Center. diundhuh tanggal 31 Mei 2010.

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pagunungan_Kunlun&oldid=831050"