Pésta

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Pésta ulang tahun ing Amérika Sarékat

Pésta (saka basa Portugis festa) iku sawijining acara sosial sing dikarepaké kanggo pèngetan lan rékréasi. "Pésta" bisa asifat agama utawa ana gandhèngané karo musim, utawa ing tingkat sing luwih kawatesan, ana gandhèngané karo acara-acara pribadi lan kulawarga kanggo mèngeti utawa ngrayakaké sawijining prastawa kusus ing kauripan sing ana gandhèngané.

Pésta ing rong kasus pungkasan sing katulis ing ndhuwur iki biasa diarani slametan utawa bancakan ing basa Jawa.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pésta&oldid=812369"