Ontran-ontran

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Polisi anti huru-hara Belize pinuju ngadhepi para perusuh, 2005.

Ontran-ontran (basa Indonésia: kerusuhan utawa huru-hara) iku kedadéyan nalika saklompok wong sing kumpul bebarengan lan ngayahi tumindak kakerasan, biasané minangka tumindak balesan marang perlakuan sing dianggep ora adil utawa minangka upaya nglawan marang institusi. Alesan sing kerep dadi panyebab ontran-ontran kalebu kondhisi urip sing kurang apik, panindhesan pamaréntah marang rakyat, konflik agama utawa ètnis, sarta asil sawijining tandhing olahraga.

Conto[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ontran-ontran&oldid=832076"