Oświęcim

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Oświęcim
POL Oświęcim COA.svg
Lambang Oświęcim
POL Oświęcim map.svg
Lokasi Oświęcim
Katrangan cekak
Provinsi: provinsi Malopolska
Jembar: 30,3 km²
Pedunung: 41.287 jiwa
Pelat nomor kendaran motor: KOS
Alamat
balé kutha:
ul. Zaborska 2
32-600 Oświęcim
Situs wèb resmi: www.um.oswiecim.pl
Politik
Walikutha: Janusz Marszałek

Oświęcim (Jerman Auschwitz) iku sawijining kutha ing Polandia. Kutha iki nduwé pedunung 41.287 jiwa.

Kutha iki, utamané mawa jeneng Jermané, Auschwitz, misuwur sadonya amarga aneng kéné ana kamp konsèntrasi sing paling gedhé nalika Perang Donya II. Kamp iki utamné ditepangi mawa jeneng Auschwitz-Birkenau (Jerman Konzentrationslager Auschwitz-Birkenau).

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Oświęcim&oldid=806999"