Mudra

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Arca Buddha Wairocana ing Candi Mendut nuduhake Dharmachakra Mudrā, sikap tangan pamutaran roda dharma.

Mudra (saka basa Sangskreta lan tegesé "lambang" utawa "cap") iku sawijining tatacara sajroning agama Hindu lan Buddha kanggo nata driji tangan kanthi khas utawa anggota awak liyané minangka sarana ngibadah. Nanging kerepé namung ngenani tangan waé.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Mudra&oldid=833607"