Michelle Reis

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Michelle Reis, aktris saka Hong Kong

Michele Monique Reis tenar karo jeneng Michele Monique 李嘉欣 =Lǐ Jiāxīn lair tanggal 20 Juni 1970 (umur 43) dheweké kuwi aktris kondhang saka Hong Kong, Dheweké kuwi katurunan saka wong Portugis lan Cina.[1] Dheweké tau sekolah ning St. Pauls Secondary School.[1]

Sadhurungé, wanita kang anduweni nama liya Lee Ka Yan iki wis kondhang amarga hubungané kang suwe karo Joseph Lau.[1] Ananging ning tanggal 23 November taun 2008, dheweké bebrayanan karo Julian Hui lan nyatakaké menawa dheweké wus cerai karo Joseph Lau.[1]

Karir[sunting | sunting sumber]

Kariré diwiwiti nalika dheweké dadi paraga ning umur 14 taun. [1] Ananging katenarané diwiwiti sawisé dheweké dadi pamenang ning ajang kontes kecantikan Miss Hong Kong ning taun 1988, dheweké uga tau dadi Miss Chinese International kang kaping pisanan ning taun 1988. [1] Amarga dadi pamenang ning ajang Miss Chinese International Reis nuli meluni ajang Miss World ning taun 1988 ning ajang kasebut dheweké ngenalaké Hong Kong ning donya internasional, dheweké uga dijadwalaké kanggo meluni Miss Universe ning taun 1989 ananging ngunduraké dhiri amarga masalah kasehatan.[1] Reis miwiti kariré ning donya entertainmen nalika taun 1990an. [1] Dheweké miwiti karir kanthi cara mbintangi iklan-iklan lan mainaké akting ning film-film Hong KOng. [1]

Ning taun 2006, Michelle Reis konangan digandheng milyuner Hongkong Xu Jin Heng sacara terang-terangan Dheweké digandheng nekani mantenané ponakan lanangé.[2] Ning acara mantenan kasebut, JIn ngumumaké menawa Jin lagi mroses gugatané marang bojoné.[2] Xu Jin Heng kuwi wakil presiden Henderson Group Hong Kong, iki tegesé menawa Michelle bebrayanab karo Jin Heng, dheweké bakal melu ngerasakaké kasugihan kang akehé 20 bilion dolar Hong Kong.[2]

Filmografi[sunting | sunting sumber]

Film-film kang tau dibintangi dening Michelle Reis [1]:

  • BODYGUARDS AND ASSASSINS (2009)
  • MISS DU SHI NIANG (2003)
  • THE IRRESISTIBLE PIGGIES (2002)
  • BEAUTY AND THE BREAST (2002)
  • EVERY DOG HAS HIS DATE (2001)
  • BAKERY AMOUR (2001)
  • HEALING HEARTS (2000)
  • THE CITY OF STRANGERS (2000)
  • WHEN I FALL IN LOVE...WITH BOTH (2000)
  • THE ISLAND TALES (1999)
  • ROUND ABOUT MIDNIGHT (1999)
  • PRINCE CHARMING (1999)
  • FLOWERS OF SHANGHAI (1998)
  • YOUNG AND DANGEROUS 4 (1997)
  • HEAVEN EARTH GREAT AMBITION (1997)
  • 100 WAYS TO KILL YOURSELF (1996)
  • FALLEN ANGELS (1995)
  • THE OTHER SIDE OF THE SEA (1994)
  • DRUNKEN MASTER III (1994)
  • THE BLACK MORNING GLORY (1993)
  • THE SWORD OF MANY LOVERS (1993)
  • THE LEGEND OF FONG SAI YUK II (1993)
  • THE LEGEND OF FONG SAI YUK (1993)
  • CASINO TYCOON II (1992)
  • ROYAL TRAMP II (1992)
  • ZEN OF SWORD (1992)
  • THE WICKED CITY (1992)
  • A KID FROM TIBET (1992)
  • PARTY OF A WEALTHY FAMILY (1991)
  • SWORDSMAN II (1991)
  • PERFECT GIRLS (1990)
  • DOCTOR'S HEART (1990)
  • NO RISK, NO GAIN (1990)
  • A CHINESE GHOST STORY PART II (1990)

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j (id)biografi Michelle Reis dipununduh tanggal 11 Juli 2011
  2. ^ a b c (id)berita Michelle Reis dipununduh tanggal 11 Juli 2011
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Michelle_Reis&oldid=831888"