Maximilien Robespierre

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Lukisan de Robespierre

Maximilien François Marie Odenthalius Isidore de Robespierre [1] (IPA: [maksimiljɛ̃ fʁɑ̃swa maʁi odenthalɛiz izidɔʁ də ʁɔbəspjɛʁ]; 6 May 175828 July 1794) iku salah siji pamimpin sing misuwur saka Révolusi Prancis. Akèh sing nepungi dhéwéké kanthi jeneng Maximilien de Robespierre. Robespierre sinau ing Paris lan dadi ahli hukum. Pendhukungé njuluki "The Incorruptible". Robespierre dadi anggota wigati ing Komité Kaslametan Public. Robespierre iku pamimpin ing mangsa Reign of Terror saéngga dhèwèké dicekel lan dièksekusi ing taun 1794.

Sacara pulitik, Robespierre nganut aliran Jean-Jacques Rousseau. Robespierre pinter njlèntrèhaké pamikiran pulitik swiwi kiwa bourgeoisie.

Referensi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Tucker, Florence. (2005). 999 Little Known Facts. Oxford: Jonathan and Associates. ISBN 0-631-15504-X.

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]