Métodhe èlmiah

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Métodhe èlmiah utawa prosès èlmiah iku sawijining prosès kaèlmuan kanggo ngetukaké kawruh sacara sistematis adhedhasar bukti fisis. èlmuwan ngayahi pangamatan sarta mbentuk hipotèsis jroning upaya njelasaké fénoména alam. Predhiksi sing digawé didhasaraké marang hipotèsis kasebut diuji kanthi ngayahi eksperimen. Yèn sawiji hipotèsis lolos uji makaping-kaping, hipotèsis kasebut bisa dadi sawijining téori èlmiah.

Unsur metode èilmiah[sunting | sunting sumber]

Unsur utama métodhe èlmiah ya iku pengulangan patang langkah ing ngisor iki:

  1. Karakterisasi (pangamatan lan pangukuran)
  2. Hipotesis (panjelasan teoretis sing arupa dugaan marang asil pangamatan lan pangukuran)
  3. Predhiksi (dédhuksi logis saka hipotèsis)
  4. èksperimèn (pangujian kabèh bab ing ndhuwur)

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Métodhe_èlmiah&oldid=837456"