Lumbung

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Lumbung yaiku omah kang wujudé cilik kang digawé nyimpen pari utawa kasil panenan saka sawah utawa tegalan. Lumbung uga bisa ditemokake ana ing sakubenge omah ing pendunung ana ing desa, lumbung uga nduweni mumpangat kanggo nyimpen pepanenan supaya awet utawa ngindari saka wereng.Lumbung uga wujudé omah panggung utawa luwih ndhuwur karo omah biasa lan kagolong ing sakjroning omah adat ing tlatah jawa

Gallery[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Lumbung&oldid=843071"