Litosfer

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Litosfer yaiku kulit bumi kang paling jaba, arupa watu kang atos. Litosfer kasusun déning rong lapis, yaiku kerak lan selubung kang kandelé kurang luwih 50-100 km. Litosfer iku lèmpèngan kang asring obah, dadi isa ndadèkaké kagèsèré bawana.

Wernane litosfer iku ana loro:

  • Litosfer samudra, yaiku litosfer kang ana ing ngisor samudra, lan langsung nyambung karo kerak samudra.
  • Litosfer benua, yaiku litosfer kang langsung nyambung karo kerak benua.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Litosfer&oldid=829295"