Limas (Wangun)

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Wangun Limas
Wujud piramid
Faces n triangles,
1 n-gon
Edges 2n
Vertices n + 1
Symmetry group Cnv, [n], (*nn)
Dual polyhedron Self-dual
Properties convex

Limas iku wangun kaya déné piramid (mbrujung mandhuwur). Asring ana ing pambelajaran ilmu étung utawa matématika. Ing geometri, limas yaiku wangun telung dimènsi kang dibatesi wangun kang awujud segi-n lan sisi-sisi tegak wujudé segitelu.

Wangun Kerucut bisa kagolong ing limas kanthi dasar wujudé bunder lingkaran.

Limas kanthi dasar yaiku pesagi bisa uga kasebut piramida.

The 1-skeleton of pyramid is a wheel graph

Rumus limas[sunting | sunting sumber]

Jembar permukaan[sunting | sunting sumber]

Jembar permukaan limas lan alas segi-n bisa dietung kanthi rumus, thuladha d:
L = a + (n . t)

Tetrahedron Square pyramid Pentagonal pyramid
Tetrahedron.svg Square pyramid.png Pentagonal pyramid.png

Volume[sunting | sunting sumber]

V = \frac{1}{3}\cdot Luas Alas \cdot t

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Limas_(Wangun)&oldid=837224"