Léopold I saking Belgia

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Leopold I
Nata Belgia
Leopold Saksen-Koburg as a Russian general
Leopold Saksen-Koburg as a Russian general
Mréntah 21 Juli 183110 Desember 1865
(34 years)
Dipunterasaken Leopold II
Garwa Putri Charlotte Augusta kanggé Wales
Louise-Marie kanggé Prancis
Yoga
Louis-Philippe, Crown Prince of Belgium
Leopold II saking Belgia
Pangeran Philippe, Count of Flanders
Charlotte, Empress of Mexico
Gelar lan jabatan
HM The King of the Belgians
HRH Prince Leopold of Saxe-Coburg and Gotha, Duke in Saxony
HRH Prince Leopold of Saxe-Coburg-Saalfeld, Duke in Saxony[1]
HDSH Prince Leopold of Saxe-Coburg-Saalfeld, Duke in Saxony
Wangsa Pedaleman Saxe-Coburg lan Gotha
Bapa Francis, Duke of Saxe-Coburg-Saalfeld
Ibu Countess Augusta Reuss
Miyos 16 Desember 1790
Coburg, Bavaria
Tilar donya 10 Desember 1865 (umur 74)
Laeken/Laken, Belgia

Leopold I (Leopold George Christian Frederick dari Saxe-Coburg-Saalfeld, samangké saking Saxe-Coburg dan Gotha) (miyos ing Coburg, 16 Desember 1790 – tilar donya Laeken/Laken, 10 Desember 1865) punika satunggiling nata Belgia wiwit tanggal 21 Juli 1831. Panjenenganipun punika pamandhéga garis Dewan Saxe-Coburg-Gotha Belgia. Putra-putrinipun kalebet Leopold II saking Belgia lan Charlotte saking Belgia. Panjenenganipun miyos ing Coburg lan tilar donya ing Laeken.

Réferènsi[sunting | sunting sumber]