Lèng cacing

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Sajeroné fisika lan fiksi, lèng cacing yaiku dalan pintas ngliwati papan lan wektu. Éngga saiki isih durung dimangertèni menawa lèng cacing kawujud kanthi cara alami apa ora. Menawa lèng cacing pancèn ana, kanggo gawè supaya lèng cacing tetep tinarbuka, sawijining materi bakal dibutuhaké. Menawa matèri iku ora ana, lèng cacing bakal ilang kanthi cepet banget sawisé kawujudaké. Menawa digambaraké kanthi papan kang rata, kaya dluwang kang dilempit, lèng cacing mbengkongaké dluwang kasebut, saéngga pucuké sakloron bakal gathuk siji lan sijiné (kaya kapacak ing gambar).

Istilah lèng cacing digunakaké kang kapisan déning John Archibald Wheeler tahun 1957. Nanging, ana ing tahun 1921, matematikawan Jerman Hermann Weyl wus ngusulaké teori lèng cacing.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Lèng_cacing&oldid=830074"