Kristalisasi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kristalisasi

Kristalisasi

Pangértosan Kristalisasi[sunting | sunting sumber]

Kristalisasi inggih punika prosés pémbentukan kristal padat saking suatu larutan induk ingkang homogén. Prosés punika salah satunggaling tèknik pémisahan padat cair ingkang sangèt wigati ing industri, amèrgi sagéd ngasilakén aslinipun produk. Tuladha prosès kristalisasi prosès damél géndis pasir saking jus tébu beet, lan prosès damél pupuk saking larutan indukipu. Kristal punika susunan saking atom ingkang bérurutan lan berulang, ingkang bentukipun sagéd arupa kubik, tétragonal, orthorombik, héksagonal, monoklin, triklin, trigonal. Béntukipun mangkè gumantung saking prosés downstrèm pemurnian ingkang dipunlampahi lan ugi spesifikasi produk.[1](dipununduh Tanggal 27 September 2012) Kristalisasi inggih punika prosès pembentukan fasè padat kristal komponèn tunggal saking fasè cair, larutan utawi lèlèhan ingkang multi komponèn ingkang dipunlampahi kanthi cara péndinginan, pénguapan utawi kombinasi péndinginan lan pénguapan.[2](dipununduh Tanggal 27 September 2012)Kristalisasi inggih punika proses, cara.[3](dipununduh Tanggal 27 September 2012)

Jénising Kristal[sunting | sunting sumber]

1. Kristalisér Tangki Kristalisasi punika sampun kuna, larutan jénuh, bénter dipunbebasakèn bérkontak kaliyan udara kabuka ing tangki kabuka. 2. Scraped Surface Crystallizers Tuladha kristalisasi jènis punika inggih punika Swenson-Walker crystallizer arupa saluran kaliyan amba 2 ft, kaliyan pénampang ingkang béntukipun séténgah bundéran. Bagian jawi dinding dipungenépi kaliyan jakét péndingin lan pisau péngèruk, ingkang badhè méndhét produk kristal ingkang némpél ing dinding. 3. Forced Circulating Liquid Evaporator-Crystallizer Kristalisér punika jénis ingkang ngombinasi antawis péndingin lan Èvaporasi kanggé nyampai kondisi supersaturasi. Larutan sadèrèngè dipunlampahi pemanas HE lajéng nuju badan kristalisér. Ing ngriki kédadosan flash evaporation, ngurangi jumlah pelarut lan ningkatakén konsentrasi solute, mbéta ing kondisi supérsaturalisasi. larutan punika lajéng ngalir ngélampahi area fluidisasi ing pundi kristal kabéntuk ngélampahi nuklèasi sékundèr. 4. Circulating Magma Vacuum Crystallizer Kristal utawi larutan disirkulasi ing jawi slira kristal. Ménawi sampun dipunbénténakén larutan némbè dipunalirakén ing awak kristaliser. Kondisi vakum dados sébab nguapipun pélarut, pramila dados lewat jénuh. [4](dipununduh tanggal 27 September 2012)

Prosès damél Kristal[sunting | sunting sumber]

  1. Pencapaian kondisi super utawi lewat jenuh supersaturation.
  2. Pembentukan inti kristal nucleation lan tumbuhipun inti kristal crystal growth. Kahanan supér jnéuh sagéd digayuh kaliyan pendinginan. Penguapan, nambah presipitan utawi dados akibat saking rèaksi kimia antawis kalih fasé ingkang homogén. Pembentukan inti kristal kédadosan langkung kondisi supér utawi langkung jénuh supersaturated dipungayuh. [5](dipununduh tanggal 27 September 2012)

Cathetan Sikil[sunting | sunting sumber]

siple:Crystallization

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kristalisasi&oldid=834537"