Krajaan Sindhu

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Wonten salebeting wiracarita Ramayana, Krajaan Sindhu utawi Krajaan Widèha punika salah satunggaling krajaan India kuno ingkang dipun pimpin dening Raja Janaka. Raja Janaka punika ramanipun Dewi Sita-garwanipun Rama. Krajaan Widèha wonten gandhéng cénèngipun kaliyan Krajaan Kosala, amargi rayinipun Rama nggarwa rayinipun Sita. Ibukuthanipun Widèha inggih punika Mithila, ananging sakpunika wonten ing Janakpur- kutha ing sisih kidulipun Népal. Para para panguasa wonten ing Widèha,asring dipun sebat Janakas. Wonten ing tadhisi Hindu, Janakas punika anggadhahi pangertosan ulama ageng.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Krajaan_Sindhu&oldid=834644"