Komite Olahraga Nasional Indonesia

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
KONI.gif

Komite Olahraga Nasional Indonesia (KONI) utawa Komite Olahraga Nasional (KON) yaiku lembaga otoritas keolahragaan kang ana ing Indonesia. Polemik ngenani jeneng KONI/KON ana merga metune Undang-Undang Nomer 3 Taun 2005 ngenani Sistem Keolahragaan Nasional lan Peraturan Pemerintah Nomer 16 Taun 2007 ngenani Penyelenggaraan Keolahragaan kang ora nyebutake jeneng KONI, ananging KON lan Komite Olimpiade Indonesia (KOI). Ana ing Musyawarah Olahraga Nasional Luar Biasa nalika tanggal 30 Juli, disepakati yen jeneng KONI dipertahanake lan dibentuk KOI kang njalanake fungsi minangka komite olimpiade nasional (national olympic commitee/NOC) Indonesia. Polemik isih ana saka kalangan Pemerintah lan DPR kang ngganggep isih ana perkara kang ora jumbuh karo UU lan PP mau, kang utamane ngenani jeneng lan anggota KONI.