Knut (bruwang ès)

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Knut 23 Maret 2007.

Knut (lair 5 Desember 2006 ing Berlin - pati 19 Maret 2011) iku sawijining bruwang ès lanang (Ursus maritimus), sing lair lan gedhé ing Zoologischen Garten Berlin (Taman Raja Berlin). Knut iku misuwur banget ing Jerman lan sadonya amerga bruwang ès kapisan sing bisa lair ing Taman Raja ing 30 taun pungkasan. Knut tau dadi kontrovèrsi internasional, banjur dadi atraksi turis populèr. Sawisé tabloid Jerman Bild ngandhut kutipan saka sawijining aktivis hak-hak sato kéwan anama Frank Albrecht sing ngomong yèn "Knut luwih becik dipatèni tinimbang dihina dadi kéwan ingon manungsa", akèh wong sadonya sing padha nepsu. Bocah-bocah dadi démo sajabaning Taman Raja, lan akèh e-mail sarta layang sing dikirim.

Knut dadi punjering wigatènan média-massa lan nggawé taun 2007 dadi taun sing apik kanggo Taman Raja Berlin. Bathiné dadi akèh dhéwé salawasé umuré sing wis 163 taun.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Knut_(bruwang_ès)&oldid=815344"