Klan Taira

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Lambang keluarga (kamon) klan Taira kang disebut Ageha-chō (Papilionidae)

Taira (?) yaiku salah siji jeneng keluarga saka Jepang.[1] Ana ing konteks sejarah Jepang, klan Taira (平氏 Heishi?) utawa Heike (平家? keluarga Taira) yaiku sebutan kanggo anggota keluarga kaisar ing jaman Heian kang ora duwe hak saka tahtane.[1] Dheweke dadi warga biasa lan oleh jeneng keluarga Taira no Ason (Ason yaiku salah siji gelar ana ing sistem Yakusa no Kabane).[1] Aksara kanji kanggo "Taira" bisa diwaca dadi Hei, ewa dene shi tegese klan, lan tegese keluarga.[1] Klan Taira misuwur karo sebutan Heike (keluarga Taira), merga Pemerintah klan Taira didirikake dening sakeluwarga Taira no Kiyomori.[1] Sawalike, klan Minamoto (Genji) kasusun saka akeh keluarga lan percabangan klan, kang ndadekake ora digunakake kanggo istilah "Genke" (keluarga Minamoto).[1] Padha karo jeneng keluarga Minamoto (Genji), Taira uga jeneng keluarga kang diwenehake kaisar kanggo para puteri lan pangeran dudu putra mahkota kang wis didunke statuse dadi warga biasa.[2] Saliyane kuwi, jeneng keluarga Taira sering diwenehake kanggo putu kaisar lan keturunan sabanjure, kang ndadekake ana ing jaman Heian status jeneng keluarga Taira dianggep lewih cendhek saka keluarga Minamoto.[2] Klan Taira duwe 4 percabangan utama[2]:

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f Heian Period, Court and Clan Sejarah klan Taira dan zaman Heian]
  2. ^ a b c d e f g The Samurai Crab
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Klan_Taira&oldid=867767"