Kayak

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Suku Inuit sedang berburu menggunakan kayak.

Kayak yaiku perahu cilik, biasane bagian buri lan ngarep katutup, mangka nyisaake bolongan seukuran awak serasan. Kayak dilengkapi karo dayung.

Kayak awale digawe saka kayu lan digunaake dening suku Ainu, Aleut lan Eskimo kanggo brburu. Saiki kayak digawe teka berbagai material disesuaiake kaliyan kegunaanne sing saya bervariasi.

Ing pira-pira daerah kayak uga dikenal kalian jeneng kano.

Ngeti Uga[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kayak&oldid=835600"