Kaum Anshar

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Kaum Anshar (Arab:لأنصار ) iku jeneng kanggo kaum kang melu hijrah Nabi Muhammad SAW saka Mekkah menyang Madinah. Tekan ing Madinah dheweke ditampa kanthi seneng, beda karo warga Mekkah kang ora seneng karo wong Islam.

Miturut basane, Anshar nduweni teges Kang nulung Kaum Anshar iku ana saka Bani Khazraj lan Bani Aus.

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kaum_Anshar&oldid=832463"