Kali Lena

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kali Lena (Лена, Өлүөнэ)
River
Lena watershed.png
Lena watershed
Country Rusia
Tributaries
 - left Kirenga, Vilyuy
 - right Vitim, Olyokma, Aldan
Source
 - location Baikal Mountains, Irkutsk Oblast, Russia
 - elevation 1.640 m (5.381 ft)
Mouth Delta Lena
 - location Samudra Arctic , Segara Laptev
Length 4.472 km (2.779 mi)
Basin 2.500.000 km² (965.255 sq mi)
Discharge for Laptev Sea[1]
 - average 16.871 /s (595.794 cu ft/s)
 - max 241.000 /s (8.510.835 cu ft/s)
 - min 366 /s (12.925 cu ft/s)

Kali Lena (Basa Rusia: Лена, IPA: [ l ʲ enə ]; Sakha: Өлүөнэ,Ölüöne) iku kali paling gedhe ka-10 ing donya.Kali iki ngalir ana ing tlatah Siberia, kanthi dawa 4.400 km (2.734 mil).Kali Lena miwit muara (bermuara) saka Segara Arktik Kanthi Gunung Baikal.Kali Lena uga golongané kali kang dawa lan gedhe kang ana ing kiwa-tengené saka Kali Siberia, Kali Ob lan Kali Yenisei). Kali Lena ing Rusia kagolong kali kang misuwur amarga kagolong kali kang dawa lan gedhe ing Rusia.

Referensi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ http://www.abratsev.narod.ru/biblio/sokolov/p1ch23b.html, Sokolov, Eastern Siberia // Hydrography of USSR. (in russian)


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kali_Lena&oldid=832729"