Kali Kuning

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kali Kuning (Huang He,Huang Jiang)
Dhaérah ilèn Kali Kuning lan kutha wigati
Dhaérah ilèn Kali Kuning lan kutha wigati
Origin Gunung Bayankala, Provinsi Qinghai
Mouth Segara Bohai
Basin countries Cina
Length 5464 km (3398 mi)
Source elevation 4500 m (14,765 ft)
Avg. discharge 2,571 m³/s (90,808 ft³/s)
Basin area 752 000 km²
Zhongwen.svg Artikel iki ngandhut aksara Cina.
Tanpa dhukungan multibasa, manawa mung katon tandha pitakon, utawa kothak-kothak, lan dudu aksara Cina.

Kali Kuning utawa Huang He (Cina: 黃河; pinyin: Huáng Hé; kadhangkala cukup diarani "Kali" ing Cina kuna) kuwi sawijining kali kang nomer loro dawané ing negara Cina (sawisé Kali Yangtze) lan nomer 6 paling dawa ing donya, yakuwi dawané 5,464 kilometer (3,398 mi).[1] Miwiti saka Gunung Bayankala ing Provinsi Qinghai ing negara Cina sisih kulon, kali iki mili ngliwati 9 provinsi ing Cina tumuju Segara Bohai. Dhaérah ilèn Kali Kuning jembaré saka kulon mangétan watara 1900 km (1,180 mi) lan saka lor mangidul watara 1100 km (684 mi). Total jembaré watara 752,443 km² (290,520 mi²).

Anak Kali[sunting | sunting sumber]

Anak Kali Kuning antara liya:

Referensi lan wacan[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Sajarah Cina nyathet yèn Kali Kuning wis owah ilèné (course) ping 18
  • Sinclair, Kevin. 1987. The Yellow River: A 5000 Year Journey Through China. (Based on the television documentary). Child & Associates Publishing, Chatswood, Sydney, Australia. ISBN 0-86777-347-2
Kali Kuning

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Kali Kuning ing Wikimedia Commons.

34°55′19″N 97°30′43″E / 34.92194°N 97.51194°E / 34.92194; 97.51194

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kali_Kuning&oldid=820076"