Kali Citarum

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Sungai Citarum kuwi kali paling dawa lan paling gedhé ing provinsi Jawa Barat, Indonesia. Muara Citarum dumunung ing Ujung Karawang. Awit akèhé debit banyu kang diilèkaké déning kali iki, pamaréntah gawé telu wadhuk lan Pembangkit Listrik Tenaga Banyu(PLTA) ing kali iki antara liya:

  1. PLTA Saguling
  2. PLTA Cirata
  3. PLTA Ir. H. Djuanda utawa PLTA Jatiluhur

Jroning sajarah Sunda, Citarum raket gandhèngané karo Tarumanagara, karajaan Sunda ing abad ka-4-7, kang sabanjuré dadi tapel wates antarané karajaan Sunda lan Galuh nalika loro karajaan kembar iki ora ana ing sawijining kakuwasan manèh.

Kahanan Citarum wis akèh owah-owahan wiwit puluhan taun kapungkur. Industrialisasi kang tuwuh cepet ing kawasan saubengé kali iki wiwit pungkasan taun 1980-an wis nyebabaké numpuk sampah buangan pabrik-pabrik ing kali iki.[1]

Referensi[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kali_Citarum&oldid=813495"