Kacilakan nuklir Fukushima I

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kacilakan nuklir Fukushima I
Satellite image on 16 March of the four damaged reactor buildings
Satellite image on 16 March of the four damaged reactor buildings
Tanggal 11 Maret 2011 (2011-03-11)–ongoing
Wektu 14:46 JST (05:46 UTC)
Location Ōkuma, Fukushima, Japan
Koordinat 37°25′17″N 141°1′57″E / 37.42139°N 141.0325°E / 37.42139; 141.0325
Asil INES Level 7 (ratings by Japanese authorities as of 11 April)
Lapuran kurban 37 with physical injuries,[1]
3 workers taken to hospital for radiation exposure
Pati 0 direct; 2 caused by physical injuries (bleeding) due to tsunami
{{{float_caption}}}
Nuclear power plants of Japan

Kacilakan nuklir Fukushima I (福島第一原子力発電所事故Fukushima Dai-ichi) (Swara pocapan) genshiryoku hatsudensho jiko}} iku rangkéan kedadéyan kacilakan radhiasi nuklir sing kedadéyan ing Réaktor nuklir Fukushima I, sawisé ana lindhu kanthi kakuwatan 9.0 lan tsunami Tōhoku ing tanggal 11 Maret 2011. Réaktor iku dumadi saka enem réaktor kapisah separate sing direksa déning Parusajan Listrik Tokyo (TEPCO).

Rujukan[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Kaluputan sitat (pangutipan) Tag <ref> ora absah; ora ditemokaké tèks kanggo ref mawa jeneng IAEAtsunami1

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Cithakan:2011 Tōhoku earthquake and tsunami