KNIL

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

KNIL iku cekakan saka ukara Walanda het Koninklijke Nederlands(ch)-Indische Leger utawa "Tentara Karajan Hindhia-Walanda". Senadyan KNIL abekti marang pamaréntahan Hindhia-Walanda, akèh para anggotané iku pedunung pribumi Hindhia-Walanda.

Pribumi[sunting | sunting sumber]

Taun 1936, cacahé prajurit pribumi ing KNIL ana 33.000 jiwa utawa 71% saka gunggungé prajurit KNIL, ing antarané ana kurang luwih 4.000 wong Maluku, 5.000 wong Manado lan 13.000 wong Jawa. Wong pribumi sing pangkaté dhuwur dhéwé ing KNIL yaiku Kolonel R. Abdulkadir Widjojoatmodjo, sing taun 1947 mimpin délégasi Walanda nalika perundingan ing kapal perang AS Renville, sing ngasilaké Pasetujon Renville.


Uga delengen[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=KNIL&oldid=815204"