Julia Roberts

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Julia Roberts

Julia at the 2011 Tribeca Film Festival premiere of Jesus Henry Christ, which she produced
Lair Julia Fiona Roberts
28 Oktober 1967 (umur 47)
Atlanta, Georgia, USA
Pakaryan Actress
Taun aktif 1987–present
Agama Hinduism
Garwa Lyle Lovett
(m. 1993–1995; divorced)
Daniel Moder
(m. 2002–present; 3 children)
Kulawarga Eric Roberts (brother) Lisa Roberts Gillan (sister) Emma Roberts (niece)

Julia Fiona Roberts (lair ing Atlanta, Georgia, 28 Oktober 1967; umur 47 taun) yakuwi aktris kondhang saka Amérika Sarékat pamenang Academy Award uga mantan fashion modhél, kang mulai syuting film ning awal 1990an sawisé mbintangi komedi romantis, Pretty Woman, karo lawan mainé Richard Gere, Dheweké dadi bintang Hollywood, dheweké dipercaya amarga bakaté nalika main ning film PRETTY WOMAN.[1] Roberts anduwweni omah produksi kang jennengé "Red Om Films." Saduluré kang dadi artis yaiku Eric Roberts, Lisa Roberts Gillan, lan Emma Roberts.[1]

Roberts tau cedhak karo Liam Neeson, Dylan McDermott, Kiefer Sutherand, Lyle Lovett, Matthew Perry, lan Benjamin Bratt.[1] Dheweké nikah karo penyanyi kang jenengé Lyle Lovett ning Gereja St. James Lutheran, Marion, Indiana.[1] Ananging rong taun bebrayanan, Roberts pegatan karo Lyle, Tanggal 4 Juli 2002 ning Taos, New Mexico Roberts nikah karo Daniel Moder, kameraman.[1] Dikaruniai anak telu : Si kembar Hazel Patricia Moder lan Phinnaesus “Finn” Walter Moder, lan Henry Daniel Moder.[1] Sawisé mbintangi film VALENTINE'S DAY dan EAT, PRAY, LOVE ning taun 2010, Julia pindah agama Hindu.[1]

KARIR[sunting | sunting sumber]

1986–1989.

Pisanan tampil ning layar lebar, film SATISFACTION kang dirilis 12 Februari 1988.[1] Lan film-film liyané, kayata[1]:

  • BLOOD RED (1989),
  • MYSTIC PIZZA (1988),
  • MIAMI VICE (1988),
  • STEEL MAGNOLIAS (1988).
  • CRIME STORY pada tahun 1987 (serial TV).

Ning film STEEL MAGNOLIAS, dheweké olih panghargaan ning nominasi artis pandamping paling apik saka ajang Academy Award.[1]

1990-2000

Julia ngrilis film-film, kayat[1]:

  • PRETTY WOMAN (1990), kang anggawé dheweké olih piala Oscar dadi artis paling apik.[1]
  • SLEEPING WITH THE ENEMY,
  • HOOK (1991),
  • DYING YOUNG (1991),
  • NOTHING HILL (1999),
  • RUNAWAY BRIDE (1999),
  • LAW & ORDER, lan
  • STEPMOM.

Ana uga film kang judulé MARY REILY ananging film mau gagal tayang.[1]

2001–2005

Taun 2001, Roberts olih panghargaan artis paling apik amarga aktingé ning film PACIFIC GAS & ELECTRIC.[1] Film liya kang dirilis ning antara taun 2001 nganti 2005 yaiku[1]:

  • OCEAN’S ELEVEN (2001),
  • THE MEXICAN (2001)
  • FULL FRONTAL (2002), lan
  • OCEAN’S TWELVE (2004).

Taun 2005, Roberts dadi model video klip Dave Mathews Band kang judulé Dreamgirl.[1]

2006- ~

Roberts merilis film ning taun 2006, THE ANT BULLY dan CHARLOTTE’S WEB.[1] Taun 2007-2008 Roberts mbintangi film[1]:

  • CHARLIE WILSON’S WAR,
  • FIREFLIES IN THE GARDEN, lan
  • THREE DAYS OF RAIN.

Film THREE DAYS OF RAIN olih panghargaan Tony Award nganti pindo.[1] Roberts uga main peran ning film adaptasi saka EAT PRAY LOVE, film iki digawe ning Indonesia.[2]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s (id)biografi julia roberts dipununduh tanggal 12 Juli 2011
  2. ^ (id)berita julia roberts dipununduh tanggal 12 Juli 2011
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Julia_Roberts&oldid=830973"