Jackson Pollock

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Jackson Pollock
Namuth - Pollock.jpg
Fotografer Hans Namuth ndhokumentasikaké kaunikan tèknik lukisan Pollock.
Asma lair Paul Jackson Pollock
Lair 28 Januari 1912
Cody, Wyoming
Séda 11 Agustus 1956 (yuswa 44 taun)
Springs, New York
Warga nagara Amérika
Bidang Pelukis
Aliran Abstrak expresionis
Panuku asil karya Peggy Guggenheim

Paul Jackson Pollock (28 Januari 191211 Agustus 1956) punika satunggiling pelukis Amérika Sarékat ingkang cekap kagungan pangaruh lan arupi tokoh utami ing gerakan abstrak espresionis. Panjenenganipun tilar donya ing satunggiling kacilakan montor caket griyanipun ing Long Island, New York.

Karya utami[sunting | sunting sumber]

Pranala njawi[sunting | sunting sumber]

Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Jackson_Pollock&oldid=884750"