Ichigo Kurosaki

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Ichigo Kurosaki
Karakter Bleach
Ichigo Kurosaki
Pagawéyan Pelajar SMA, shinigami (dewa kematian) pengganti, vizard
Ambal warsa 15 Juli
Dedeg 174 cm (kelas 2 SMP) , 192 cm (sapunika)
bobot 61 kg
Golongan getih AO
Zanpakuto Zangetsu
Pangisi swara Masakazu Morita, Yuki Matsuoka (mangsa cilik)

Ichigo Kurosaki (黒崎 一護 Kurosaki Ichigo?) iku salah siji paraga ing cerita manga lan anime Bleach. [1] Cerita Bleach diwiwiti nalika Ichigo oleh kekuwatan shinigami amarga ketemu karo Rukia Kuchiki, salah siji shinigami kang oleh prentah ngawasi kutha Karakura.[2] Amarga ngewenehake kekuwatan marang Ichigo, Rukia ora nduweni kekuwatan. Banjur Ichigo diwenehi tugas kanggo nggenteni Rukia dadi dewa kematian.[2] Ichigo kudu ngayomi wong-wong saka roh jahat kang diarani Hollow, lan ngirim roh kang apik kang diarani plus menyang Soul Society.[2]

Profil[sunting | sunting sumber]

Ichigo yaiku bocah enom kang umure 15 taun kang seneng brontak. Nanging dheweke uga nduweni sipat kang apik lan pinter. Rambute wena oranye. Amarga iku dheweke asring tukaran karo kakak kelase ing sekolahan.[2] Ichigo uga salah siji wong kang nduweni bakat, dheweke entuk urutan ka-23 saka 322 murid ing sekolahane.[3] Dheweke saben dina sinau, ora tau nglalekake tugas sekolahe.[2] Ichigo nduweni ilmu kang isa ngerti roh, amarga kekuwatan spiritual kang dinduweni.[2] Sawise ketemu karo Rukia Kuchiki, kekuatan spiritual Ichigo kang sadurunge kakunci dadi kabuka, lan dheweke ora isa ngendhalikake. Amarga saka gedhene kekuwatane Ichigo, kanca-kanca cedhake melu nduweni kekuwatan spiritual.[2]

Ichigo urip bareng karo bapake, Isshin Kurosaki lan adhi wedoke, Yuzu lan Karin. Bapake nduweni klinik cilik ing omah. Bapake Ichigo digambarake dadi paraga kang lucu ing cerita iki. Adhine wedok nduweni kekuwatan isa ndeleng roh.

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (en)www.absoluteanime.com
  2. ^ a b c d e f g (en)Ichigo Kurosaki
  3. ^ Bleach manga volume 5, bab 35, halaman 12
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ichigo_Kurosaki&oldid=832871"