IU

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
IU

Latar wuri
Jeneng Lee Ji-eun (이지은)
Lair 16 Mei 1993 (umur 20)
Seoul, South Korea
Génré K-pop
Pegawéyan Singer, Actress.
Taun aktif 2008-present
Label LOEN Entertainment

Lee Ji Eun (이지은; lair ing Seoul, Koréa Kidul, 16 Mei 1993) utawa IU (아이유) yaiku penyanyi, kang debut ing taun 2008, ing naungan LOEN Entertainment kanthi genre musik K-Pop. Saya suwé, Lee Ji Un uga ngambah ing akting.[1]

Karir[sunting | sunting sumber]

Lee Ji Eun utawa IU miwiti karir kanthi ngetokaké album mini, Lost and Found kang pisanan ing tanggal 24 September 2008. Sanajan album mini iki ora patiya sukses ing pasaran, salah siji lagu ing mini album iki, yaiku "Missing Child" cukup katrima lan disenengi. Ing pungkasanané, dhèwèké ngetokaké album pisanané ing tanggal 16 April 2009, kanthi irah-irahan "Growing Up". Namung ing waktu 3 minggu "BOO" (uga salah siji lagu ing album iki) dadi nomer siji ing deretan peringkat SBS Inkigayo. Lagu iki uga suksés peringkat kang apik ing KBS Music Bank K-Chart, Mnet m!Countdown Chart, lan pirang-pirang peringkat musik online liyane. ing taun 2009, IU nyanyekaké lagu "ARARO" kang dadi lagu sountrack panutup kanggo drama ing SBS, Queen Seon Duk, lan dhèwèké uga direkomendhasikaké kanggo dadi dirèktur musik ing drama iki. IU uga duèt bareng Mighty Mouth ing album"Love Class" lan irah-irahané 희망사한 (Hui Mang Sa Hang). Ing pungkasaning taun 2009, dhèwèké ngrekam lagu MC Mong lan kolaborasi karo Key, personel SHINeekang dadi rapper ing lagu iki. Lagu iki judhulé Love Letter For U. Dhèwèké uga ngrekam lagu ing salah siji reality show kang misuwur ing Korea, yaiku SBS We Got Married, ing lagu kang irah-irahané Nagging/Scolded iki dhèwèké uga kolaborasi karo salah siji personel 2AM, yaiku Seulong. Ing tanggal 27 Juni 2010, IU entuk pahargyan ing SBS Inkigayo kanthi tembangé Nagging, iki yaiku pahargyan pisanan kang katrima, sawise debuté. Kanthi lagu Nagging iki dhèwèké uga menangaké pahargyan ing KBS Music Bank K-Chart ing tanggal 2 Juli 2010.Ing album katelune, "REAL" kang dirilis ing sasi Desember 2010, IU kerja bareng karo akèh musisi lan prodhuser kang misuwur. Ing sasi Agustus 2009, IU dadi salah siji MC tv mingguan ing GomTV, yaiku "Gom Music Chart", ing acara iki para netizen Korea bisa awèh dhukungan marang lagu-lagu kang disenengi. Lan dhèwèké uga dadi tamu tetap ing pirang-pirang acara, kayadéné Super Junior Kiss The Radio, MBC Starry Night, lan sapanunggalané. Dhèwèké uga mbintangi pirang-pirang prodhuk, yaiku My Chew Candy. Ing taun 2011 IU dadi spokerperson kanggo Mexicana Chicken. IU uga nglatih kamampuan akting ing drama Dream High, minangka Kim Pil Suk kang disiarake ing KBS 2, lan dadi salah siji drama kang misuwur ing kalangan remaja.

Diskografi[sunting | sunting sumber]

Mini-albums[sunting | sunting sumber]

  1. 미운 오리 (miun Ori)= Bebek Jelek
  2. 미아 (Mi A)
  3. 있잖아 (itjanna) = kamu tahu (ft. Mario)
  4. Feel so Good
  5. Every Sweet Day
  1. Love attack
  2. 기차를 타고 (Kich'areur tago)
  3. 마쉬멜로우 (Marsmellow)
  4. 아침 눈물 (ach'im nunmur)
  5. 두근 두근 데이트 (dugun dugun deitu)
  6. 기차를 타고 (Inst.)
  7. 아침 눈물 (Inst.)
  1. 이게 아닌데 (ike aninde) (This is not what I thought)
  2. 느리게 하는 일 (neurigo hanun ir) (The Thing I do slowly)
  3. 좋은 날 (chohun Nar) (Good Day)
  4. 첫 이별 그날 밤 ( Jo ibyor Keunar Bam) (The First Breakup, That Night)
  5. 혼자 있는 방 (Honcha Issneun Bang) (Alone in the Room)
  6. 미리 메리 크리스마스 (Miri Meri Keurimasu)(Merry Christmas in Advance) (ft Cheon Dung dari MBLAQ)
  7. 좋은 날 (Chonun Nar) (Good Day Inst.)
  1. 나만 몰랐던 이야기 (Naman Molladdon Iyagi) (The Story I Didn't Know)
  2. 잔혹동화 (Chanhokdonghwa) (Cruel Fairy Tale)
  3. 나만 몰랐던 이야기 (Naman Molladdon Iyagi)(With Pianist 김광민-Kim Kwang Min)

Album[sunting | sunting sumber]

  1. 바라보기 (Barabogi) (To Look At)
  2. Boo
  3. 가여워 (Kayowo) (Poor Thing)
  4. A Dreamer
  5. Every Sweet Day
  6. 미아 (Mia) (Missing Child)
  7. 나 말고 넷 (Na Marko No) (Not me, but four)
  8. 있잖아 (Itchana) (You See...)
  9. 졸업하는 날 (Chorobhaneun Nar) (Day of Graduate)
  10. Feel So Good
  11. 미운 오리 (Miun Ori) (Ugly Duckling)
  12. 마주보기 (바라보기 그 후) (Machibogi-Barabogi keu hu) (To Look At (After Looking At))
  13. 미아 (Mia) (Acoustic Ver.) (Missing Child (Acoustic Ver.))
  14. 있잖아 (itchanna) (Rock Ver.) (You See...(Rock Ver.))
  15. Boo (Inst.)
  16. 가여워 (Kayowo) (Inst.) (Poor Thing (Inst.))

Single[sunting | sunting sumber]

  1. 첫사랑이죠 (Cho Sarangi Cho)It's My First Love
  2. 첫사랑이죠 (Cho Sarangi Cho) (Inst.)
  1. 다섯째 손가락 (Dasojae Sonkarak) Fifth finger
  2. 다섯째 손가락 (Dasojae Sonkarak)(Inst.)
  1. 잔소리 (Chasori) Naging (ft Im Seu Long 2AM)
  2. Rain Drop
  1. 여자라서 (Yocharaso) They're
  2. 여자라서 (Yocharaso) (Piano Ver.)
  • Dream High Ost Part 1
  1. Someday
  • The Story of My Horse and I, Ost. Alicia (Game), dirilis ing 1 Febuari 2011
  1. Alicia
  2. Alicia (Instrument)
  1. I Hoppin U

Drama[sunting | sunting sumber]

Award[sunting | sunting sumber]

Years Awards
2008
  • Ministry of Culture, Sports and Tourism: Power Rookie Award
2010
  • 17th Republic of Korea Entertainment Arts Awards Ceremony : New Generation Singer Award
  • 11th Korea Visual Arts Festival: Photogenic Award
  • Cyworld Digital Music Awards : Song Of The Month (June) (Nagging)
  • 25th Golden Disk Awards: Digital Music Bonsang[2]
  • 2nd Melon Music Awards: 2010 TOP 10
  • SBS Inkigayo Mutizen for "Good Day" December 18
  • Mnet M!Countdown Award for "Good Day" December 23
  • KBS Music Bank K-Chart Mutizen for "Good Day" December 24
  • SBS Inkigayo Mutizen for "Good Day" December 26
  • Cyworld Digital Music Awards : Song Of The Month (Desember) (Good Day)
  • 2010 SBS Entertainment Awards : Variety New Star Award
  • KBS Music Bank K-Chart Mutizen for "Good Day" 31 Desember
2011
  • SBS Inkigayo Mutizen for "Good Day" January 2 (Triple Crown award)
  • KBS Music Bank K-Chart Mutizen for "Good Day" January 7
  • 20th Seoul Music Awards: Great Award[3]
  • 20th Seoul Music Awards: Best Digital Album (REAL)[4]

Cathetan Sikil[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=IU&oldid=831565"