Hernán Cortés

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Hernán Cortés (1485-1547) , punika satunggiling panjlajah kaliyan panjajah. Ugi dipunwastani conquistador ing basa Spanyol. Piyambakipun saged ngasoraken praja Aztec ing Amerika. Kamangka wadya balanipun sakedhik sanget. Tiyang-tiyang Aztec dèrèng naté ngawruhi tiyang Eropah. Lajeng sedaya ugi dèrèng naté nganggé gaman geni. Tiyang-tiyang Eropa dipunkintun para Dewa.

Piyambakipun satelasipun ngasoraken tiyang Aztec, lajeng saged nguwasani Meksiko. Déning tiyang Spanyol, piyambakipun dipunwastani hidalgo, ingkang tegesipun “laré angsal-sangsalan saking kaumpriyayi.

Kapurih mangga ugi mriksani[sunting | sunting sumber]


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Hernán_Cortés&oldid=816787"