Hampshire

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Lokasi Hampshire ing Inggris

Hampshire arupa sawijining county ing Inggris sing duwé wiyar wilayah 3.769 km² lan populasi 1.671.000 jiwa (2005). Ibu kuthané yaiku Winchester.

Hampshire iku sawijining papan tujuan wisata sing populèr, kanthi atraksi wisata klebu resort ing pinggir laut, dhaérah bahari ing Portsmouth lan musium ing kutha Beaulieu. Hampshire duwé sajarah bahari sing cukup tuwa. Loro ing antarané pelabuhan Inggris sing paling gedhé ana ing pesisiré.

Hampshire arupa papan kalairan pengarang-pengarang buku misuwur Charles Dickens lan Jane Austen.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Hampshire ing Wikimedia Commons.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Hampshire&oldid=829714"