Hamengkubuwana VI

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Sri Sultan Hamengkubuwana VI
Sri Sultan Hamengkubuwana VI
Raja Ngayogyakarta.
Miyos Yogyakarta, 10 Agustus 1821
Séda Yogyakarta, 20 Juli 1877
Jabatan

Royal Seal of the Sultanate of Yogyakarta.svg Raja Ngayogyakarta

Sri Sultan Hamengkubuwana VI utawi Radèn Mas Mustaja (miyos ing Yogyakarta, 10 Agustus 1821 – séda ing Yogyakarta, 20 Juli 1877 kanthi yuswa 55 taun) inggih menika raja ingkang kaping enèm wonten ing kraton Ngayogyakarta. Panjenenganipun jumeneng nata antawis taun 1855-1877.[1]

Priksani ugi[sunting | sunting sumber]

Rujukan[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Ricklefs, M. C. (2001) A history of modern Indonesia since c.1200 Basingstoke: Palgrave. 3rd ed. ISBN 0333801008 (pbk.)


Dipunrumiyini
déning:
Hamengkubuwana V
Raja Kasultanan Yogyakarta
1855 - 1877
Dipunlajengaken
déning:
Hamengkubuwana VII


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Hamengkubuwana_VI&oldid=830484"