Hamengkubuwana III

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Sri Sultan Hamengkubuwana III
Sri Sultan Hamengkubuwana III
Raja Ngayogyakarta.
Miyos Yogyakarta, 20 Februari 1769
Séda Yogyakarta, 3 November 1814
Jabatan

Royal Seal of the Sultanate of Yogyakarta.svg Raja Ngayogyakarta

Sri Sultan Hamengkubuwana III (lair ing Yogyakarta, 20 Februari 1769 – tilar donya ing Yogyakarta, 3 November 1814 kanthi umur45 taun) iku raja Kasultanan Yogyakarta sing jumeneng nata jroning rong période, yaiku taun 18101811 lan 18121814.

Kapustakan[sunting | sunting sumber]

  • M.C. Ricklefs. 1991. Sejarah Indonesia Modern (terj.). Yogyakarta: Gadjah Mada University Press
  • Purwadi. 2007. Sejarah Raja-Raja Jawa. Yogyakarta: Media Ilmu









Gelar kabangsawanan
Didhisiki déning:
Hamengkubuwono II
Raja Kasultanan Yogyakarta
1810-1811
Diganti déning:
Hamengkubuwono II
Didhisiki déning:
Hamengkubuwono II
Raja Kasultanan Yogyakarta
1812-1814
Diganti déning:
Hamengkubuwono IV
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Hamengkubuwana_III&oldid=829021"