Gulag

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Gulag (bahasa Rusia: ГУЛаг) inggih punika cekakan saking Главное управление исправительно—трудовых лагерей и колоний, "Glavnoye upravleniye ispravitelno-trudovykh lagerey i kolonii", utawi "Direktorat (utawi Administrasi) Kepala kangge Kamp lan Koloni-koloni Kerja Paksa Hukuman" dari NKVD. Anne Applebaum, ing bukunipun Gulag: A History, dipunjlentrehake:

Gulag inggih punika cabang saking Badan Keamanan Negara ingkang ngoperasiaken sistem hukuman arupa kamp kerja paksa lan kamp-kamp transit serta penjara-penjara penahanan ingkang gegayutan . Sawetara ing kamp-kamp punika dipuntahan segala jenis penjahat, sistem Gulag utama sekali dipuntepang dados mahasiswa panggenan parkir mbten wonten tahanan politik lan dados sebuah mekanisme kangge nindas oposisi politik kaliyan negara Soviet. Meskipun Gulag njarakan jutaan tiyang, asmanipun enggal dados misuhur ing .Timur nggadahi penerbitan buku Aleksandr Solzhenitsyn pada 1973 Kepulauan Gulag,ingksn nyamakan kamp-kamp yang bertebaran punika kaliyan sebuah kepulauan.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gulag&oldid=762663"