Tahanan pulitik

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Anggota Partai Nasionalis Basque (PNV), Sabino Arana ing penjara Larrinaga, Bilbao, 1895. Deweke mbelo kamardikan Kuba.

Tahanan pulitik utawa sering dicekak dadi tapol iku wong sing ditahan ing papan tahanan utawa papan pambuangan (kamp konsèntrasi), amarga nduwèni ide-ide utawa pandhangan sing dianggep nentang pamaréntah utawa mbebayani marang kakuwasan negara.

Tahanan pulitik béda karo tahanan kriminal. Tahanan pulitik ditahan amarga tindakané sing dianggep nglawan garis-garis pamikiran lan kawicaksanan pamaréntah. Tahanan uga béda karo narapidana. Tahanan kuwi wong sing ditahan lan durung ngliwati prosès peradilan, déné narapidana wis ngliwati peradilan final.

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Tahanan_pulitik&oldid=876386"