Franz Ferdinand (Grup Musik)

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Franz Ferdinand

Franz Ferdinand nalka konser ning Prague, 2006
Taun aktif 2002–present
Website
franzferdinand.co.uk

Franz Ferdinand yaiku grup musik rock Inggris kang dibentuk ning Glasgow, Skotlandia, jeneng grup musik iki dijukut saka jeneng Archduke Franz Ferdinand saka Austria, kang tiwasé anggawe perang dunya I, Anggota Franz Ferdinand yakuwi Alexander Kapranos (vokal, gitar utama), Robert Hardy (bass, lan backing vokal), Nicholas McCarthy (gitar, keyboard, backing vokal), lan Paul Thomson (drum, backing vokal), Franz Ferdinand kuwi band rock saka scotlandia. [1]

Debuté kang pisanan saka grup musik iki diluncuraké ning taun 2004 karo judul FRANZ FERDINAND tetembangan kang dadi andalané ning album iki judulé Take Me Out. [1] Album kag pisanan iki akiré olih panghargaan, kayata panghargaan , Mercury Prize, MTV Awards ning kategori Breakthrough Video Award lan Q Awards dadi Best Video kanggo tetembangan Take Me Out.[1]

Ngelanjutaké kasuksesané ning album kang pisanan, Alex lan kanca-kancané ngrilis album kang kaping loroné, YOU COULD HAVE IT SO MUCH BETTER ning taun 2005. [1] Ning taun kuwi, Franz Ferdinand dinobataké dadi Best British Group lan Best Britis Rock Act ning ajang Brit Awards.[1]

Nlaika tanggal 26 Januari taun 2009, Franz Ferdinand ngetokaké album studio kang kaping teluné. [1] Album kang kaping teluné diwenehi judul TONIGHT: FRANZ FERDINAND iki ngandelaké single Ulysses. [1] Album kang kaping telu mau ana ning peringkat nomor 2 ning chart UK Album Chart lan wis kaedol nganthi 31 ewunan keping nalika minggu pisanan dirilis.[1]

Taun 2010, Band Danc Punk, new wave asal Glasgow, Skotlandia iki ngeluncuraké albumé kang anyar.[2] Lan direkam ning Glasgow, grup musik iki wus ngetokaké demo kang direkam ning Glasgow.[2]

Rekaman mau bakal dilebokaké ning albumé, Franz anggoleti studio kang luwih layak ning London.[2] Ananging sawisé bolak-balik golet studio ning London grup musik iki ora nemoni suara kang pas karo tetembangan kang digawakake.[2] Akiré bali maneh maring Glasgow amarga luwih cocok karo suara kang kotor lan tajam kayata ana ning demoné.[2] Suara keras mau sasuai karo perilaku-perilaku grup musik iki.[2] Mula kanggo album kang kaping papaté, bakal ora padha karo album-album sadurungé.[2] Pananbahan alat musik elektronik esih bakal ngiasi album iki, meski suaraké kotor tetembangan ning album iki tetep bakal bisa tetep enak dirungokaké.[2]

Diskografi[sunting | sunting sumber]

Single[sunting | sunting sumber]

Tahun Judul Posisi dalam Chart Album
Singles Chart UK Download Chart UK Hot 100 AS Modern Rock AS Singles Jerman
2003 "Darts of Pleasure" #44 - - - - Franz Ferdinand
2004 "Take Me Out" #3 #7 #66 #3 - Franz Ferdinand
"The Dark of the Matinée" #8 - - - #88 Franz Ferdinand
"Michael" #17 - - - - Franz Ferdinand
"This Fire"
- #8 - #17 - Franz Ferdinand
2005 "Do You Want To" #4 #4 #76 #9 #70 You Could Have It So Much Better
"Walk Away" a
#13 #37 - - #90 You Could Have It So Much Better
2006 "The Fallen" / "L. Wells" b #14 - - #39 - You Could Have It So Much Better
"Eleanor Put Your Boots On" #30 - - - - You Could Have It So Much Better


a dirilis nalung ning daerah UK
b Double A-side

Video musik[sunting | sunting sumber]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h (id)biografi franz ferdinan dipununduh tanggal 22 Juli 2011
  2. ^ a b c d e f g h (id)berita franz ferdinand dipununduh tanggal 22 Juli 2011