Final Fantasy VIII

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Gambar:FFVIIInavigation.png
Final Fantasy VIII
Gambar:FF8battlexample2.png
A battle against X-ATM092, an early boss; Zell will summon Shiva when the blue bar that has replaced his ATB is drained.
Gambar:Ff8-edea.jpg
Karakter Penyihir Edea yang dikonsep oleh Tetsuya Nomura.
Gambar:Ffvii worldmap new.jpg
Peta dunia dari Final Fantasy VIII, menampilkan beberapa lokasi penting.
Gambar:GunbladeopeningFFVIII.jpg
Squall gunblade "Revolver", seperti yang dilihat dalam pembukaan permainan.
Gambar:SnRembracescene.JPG
Squall dan Rinoa berpelukan.

Cithakan:Infobox CVG Final Fantasy VIII (ファイナルファンタジーVIII Fainaru Fantajī Eito?) inggih punika sèbuah permainan role-playing game ingkang dipunciptakakèn dèning Square Co., Ltd. kanggè Sony PlayStation lan PC berbasis Microsoft Windows. Game punika gadahi irah-irahan kèwolu ing sèri utami permainan Final Fantasy lan irah-irahan kaping kalih ingkang dipunrilis kanggè PlayStation lan Windows. Cerita terfokus ing sekelompok tèntara bayaran ingkang kajebak ing suatu konflik internasional ingkang dipunrancang dèning seorang penyihir ingkang asmanipun Edea, lan gadahi usaha nghèntiakèn perang kasèbut. ing tiga welas minggu ingkang kawiwitan sampun dipunrilis ing taun 1999, Final Fantasy VIII sampun nghasilaken kauntungan ing 50 yuta USD[1][2], ndamel dados irah-irahan Final Fantasy ingkang cepet dipunsade. ngantos ing wanci punika, sampun kasade sawetawis 8 yuta unit permainan Final Fantasy VIII, manggenaken ing panggenan kaping kalih kangge irah-irahan Final Fantasy ingkang laris—ing ngandap Final Fantasy VII, ingkang kaasil sade ngantos 10 yuta unit ing sedaya donya.[3] Final Fantasy VIII divoting sebagai permainan terbaik kedua puluh sepanjang masa oleh pembaca majalah Jepang Famitsu.[4] Final Fantasy VII ngelangkungi katah perubahan dipunbandingaken seri sakderengipun. Game punika game ingkang kawiwitan ing seri Final Fantasy ingkang gadahi karakter kaliyan ukuran tubuh proposional, lagu tema (theme song)ingkang dpunisisipi dening suanten penyanyi asli, lan salah satunggaling game ingkang langkung ngutamakaken unsur cariyos menawi pangerembagan karakter ing salebeting game.lan mboten gadahi sistem Magic Poin.

Gameplay[sunting | sunting sumber]

Gambar:FFVIIInavigation.JPG
Contoh navigasi pada layar lapangan.

Kadasta ingkang wonten ing game Final Fantasy VII, Final Fantasy VIII kaperang saking tiga mode utama permainan; peta dunia (world map), peta lapangan (field map), lan layar pertempuran (battle screen). Peta dunia berbentuk model 3D dimana pemain dapat ngarahaken karakter kaliyan bebas. Perjalanan karakter ing peta donya saged dipunlampahi kaliyan pinten-pinten cara, antawisipun mlampah kaki, kaliyan mobil, chocobo, kereta, utawi kapal terbang (airship). Ing mode peta lapangan, pemain njalanaken karakter model 3D kaliyan pewadining prekawis lingkungan 2D. ananging ing mode layar pertempuran (battle screen) nginaaken model 3D kaliyan lokasi ing sebuah ruangan utawi sebuah jalan, gumantung ing zaman punika daerah pundhi ingkang pertempuran punika kedadosan. Layar Menu menika sami kadasta irah-irahan Final Fantasy sakderengipun, ananging sistem senjata mliginipun lan sistem armor dipunhilangaken lan nghadiraken fitur enggal kadasta, fitur Junction. ugi permainan mini ingkang asmanipun Triple Triad..[5]

Sistem Junction[sunting | sunting sumber]

Sistem enggal punika dipundesain dening desainer pertarungan Hiroyuki Ito inggih punika monster ingkang saged dipunpanggil dipunsebut dados Guardian Force (GF). Seorang karakter kedhah gadahi GF ingkang dipunpasangaken ing sakderengipun piyambakipun saged ngelampahi perintah sanes nyerang ("Attack") kaliyan senjata mereka, kadasta sihir("Magic"), "GF"(pemanggilan), lan perintah "Item". ing Final Fantasy sakderengipun saben karakter gadahi kawatesan Magic Point(MP) menawi ngelampahi sihir, ananging ing Final Fantasy VIII, sihir didapatkan utawi pikoleh saking musuh, panggenan pengambilan sihir (Draw Point) ingkang ageng ing sedaya wilayah permainan, lan item ingkang saged dipunginaaken. Sihir dipunsimpen ing karakter kaliyan jumlah maksimal 100 lan ical datu per satu menawi dipunginaaken. "Guardian Force" ndamel karakter saged "memasangkan" sihir menika ing status kadasta (Strength) kekuatan, (Vitality) Pertahanan, (Evade) hindaran, lan Luck kangge pinten-pinten variasi bonus.[6]

Gambar:FF8battlexample2.JPG
Pertarungan dengan Boss pertama, X-ATM092; memanggil Shiva, bar ATB Zell digantikan oleh bar biru untuk memicu pemanggilan Shiva .

Cathatan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Yukiyoshi Ike Sato (14 Desember 1999). "FFVIII Sells Six Million Copies Worldwide". gamespot.com. http://www.gamespot.com/ps/rpg/finalfantasy8/news.html?sid=2440392&mode=all.
  2. ^ IGN staff (9 Desember 1999). "FF8 Breaks Sales Records". ign.com. http://psx.ign.com/articles/070/070170p1.html.
  3. ^ Broshnat and Tadj (2005). "VIDEO GAME CHARTS". Everything and Nothing. http://www.everythingandnothing.org.uk/vg/worldtotals.php.
  4. ^ Colin Campbell (2006). "Japan Votes on All Time Top 100". Next Generation. http://www.next-gen.biz/index.php?option=com_content&task=view&id=2401&Itemid=2.
  5. ^ Square Electronic Arts, ed. (1999) (in English). Final Fantasy VIII North American instruction manual. Square Electronic Arts. pp. 20, 24, 36. SLUS-00892GH.
  6. ^ Square Electronic Arts, ed. (1999) (in English). Final Fantasy VIII North American instruction manual. Square Electronic Arts. pp. 28, 33–35. SLUS-00892GH.

Cithakan:Seri Final Fantasy

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Final_Fantasy_VIII&oldid=835858"