Filemon

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Filemon iku sawijining wong Kristen utama sing katonané wis dadi anggota jemuwah ing Kolose. Filemon nduwé ulun (budhak) sing jenengé Onesimus. Uluné iku wis mlayu saka Filemon, bendarané iku banjur bisa tepangan karo Paulus nalika Paulus ana ing jero penjara. Banjur amarga bimbingan Paulus, Onesimus dadi wong Kristen.

Layang Paulus marang Filemon iki isiné panjaluking Paulus supaya Filemon gelem sarujuk karo Onesimus sing lagi dikon Paulus mulih. Paulus njaluk supaya Filemon sudi nampa bali Onesimus, ora mung sebagai ulun sing wis diapurani anging uga dadi padha-padha wong Kristen.

Isi[sunting | sunting sumber]

  • Pambuka 1-3
  • Kasih lan iman Filemon 4-7
  • Panjaluk kanggo Onesimus 8-22
  • Panutup 23-25

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Filemon&oldid=816954"