Emraan Hashmi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Emraan Hashmi

Hashmi ing Perusahaan Percept Picture lan konferènsi pèrs Vishesh Film ', 2008.
Lair Emraan Anwar Hashmi
24 Maret 1979 (umur 35)
Mumbai, India
Pakaryan Actor
Taun aktif 2003–saiki
Garwa Parveen Shahani
Website
http://www.emraan-hashmi.net/

Emraan Anwar Hashmi (basa Hindi: इमरान हाशमी Basa Urdu: عمران انور ہاشمی; 24 Maret 1979 (umur 35)), dhèwèké kuwi aktor saka India. [1] Wong tuwané jenengé Anwar Hashmi lan Maherahh Hasmi.[1] Bapaké anduwèni agama Islam, ananging ibuné anduwèni agama Katulik. [1] Dhèwèké njupuk jurusan grafik animasi ing Sydenham College sekolah kang ana ing Mumbai. [1] Hashmi palakrama karo pacangané kang anduwèni jeneng Parveen Shahani ing sasi Desember 2006 lan saiki wis anduwèni anak lanang kang diwènèhi jeneng Ayaan.[1]

Karir[sunting | sunting sumber]

Hashmi gawé film debuté kang judhulé FOOTHPATH ing taun 2003.[1] Taun-taun sawisé iku, bebarengan karo Malika Sherawat, dhèwèké mainaké peran ing thriller kang judhulé "Murder" kang dadi box office nalika wektu kuwi.[1] Taun 2005, dhèwèké mainaké peran ing film-film kang judhulé "Zeher", "Aasiq Banaya Apne", lan "Kalyuq".[1] Taun 2006, dhèwèké mainaké peran ing film kang judhulé "Gangster".[1] Taun 2007, Hashmi mainaké peran ing telung film, yakuwi, film: "Good Boy and Bad Boy", "The Train", lan "Awarapan", ananging mung film kang anduwèni judhul "Awarapan" kang bisa mlebu nominasi ing box office.[1]

Taun sawisé kuwi, dhèwèké ngerilis film gawéané dhéwé kang kaping pisanan, diwènèhi judhul "Jannat", film kasebut suksès ing pasaran.[1] Taun 2009, filmé kang judhulé "Raaz-The Mistery Continues" dirilis lan dadi film kang suksès banget nalika wektu kuwi, dhèwèké kasil mlebu ing box office. [1] Filmé kang kaping loroné dirilis ning taun 2009 kang judulé TURN MILE gagal mlbu ning box office.[1] Taun 2010, Hashmi mainaké peran ing film kang judhulé "Once Upon A Time In Mumbai", film iki nuli mlebu dadi box office.[1]

Film[sunting | sunting sumber]

Film-film kang tau dibintangi déning Emraan Hashmi[1]:

  • 2003 : Foothpath
  • 2004 : Murder[2]
  • 2004 : Tumsa Nahin Dekha
  • 2005 : Zeher
  • 2005 : Aasiq Banaya Aapne
  • 2005 : Chocolate: Deep Dark Secrets
  • 2005 : Kalyug
  • 2006 : Jawani Diwani – A Youthful Joyride
  • 2006 : Aksar
  • 2006 : Gangster
  • 2006 : The Killer
  • 2006 : Dil Diya Hai
  • 2007 : Good Boy, Bad Boy
  • 2007 : The Train: Some Lines Should Never Be Crossed
  • 2007 : Awarapan
  • 2008 : Jannat
  • 2009 : Raaz- The Mistery Continues
  • 2009 : Turn Mile
  • 2010 : Once Upon A Time In Mumbai
  • 2010 : Crook: It’s Good To Be Bad
  • 2010 : 24 x 7 Raftaar
  • 2011 : Dil Toh Bachcha Hai Ji
  • 2011 : Murder 2[2]

Bebungah[sunting | sunting sumber]

Bebungah kang tau ditampa déning Emraan Hashmi[1]:

  • 2005 : Nominasi Star Screen Award sebagai Best Villain in Murdrer
  • 2005 : Pemenang Stardus Award sebagai Best Actor in a Negative Role in Murder
  • 2007 : Nominasi Filmfare Award sebagai Best Villain in Gangster
  • 2007 : Nominasi IIFA Award minangka Best Actor in a Negatve Role in Gangster
  • 2008 : Nominasi IIFA Award minangka Best Actor in Awarapan
  • 2009 : Nominasi IIFA Award minangka Best Actor in Jannat

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p (id)biografi Emran Hashmi diundhuh tanggal 20 Agustus 2011
  2. ^ a b (id)berita Emran Hashmi diundhuh tanggal 20 Agustus 2011
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Emraan_Hashmi&oldid=832388"