Empedhu

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Empedhu yaiku kuning-ijo kang nduweni funsi mbantu pencernaan panganan.[1] Empedhu digawe ana ing ati lan disimpen ing sajroning kantong empedhu,organ kantong empedhu kaya kang nemplek ana ing bageyan ngisor ati.[1] Nalikane mangan, empedhu diculake saka kandung empedhu mara ing ati.[1]

Kandutan Empedhu[sunting | sunting sumber]

Cairan empedhu duweni kandutan mucin lan uyah empedhu kang nduweni peran sakjroning pencernaan panganan. Cairan empadhu kasusun saka bahan-bahan kasebut.[2]

  • Banyu, gunane minangka pelrut utama.
  • Mucin, gunane kanggo nelesi lan nlunyukake duodenum supaya ora dadi iritasi ing usus.
  • garam empedhu, ngandut natrium karbonat kang ngakibatake empedhu duweni sipat alkali.

Catetan sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c [1], Kaunduh 2/10/2012.
  2. ^ [2], Kaunduh 2/10/2012.

Kepustakaan[sunting | sunting sumber]

[3] [4]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Empedhu&oldid=834049"