Dewaki

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Dewaki (Sanskerta: देवकी; Devaki), wonten ing mitologi Hindu minangka garwanipun Basudewa, saha ibunipun Krishna kaliyan Baladewa. Panjenenganipun putrinipun Dewaka-rayinipun Raja Ugrasena saking Mathura. Panjenenganipun minangka inkarnasinipun Aditi-ibu saking Dewa. Dewaki kaliyan Basudewa dipun ukum dening sepupunipun, ingkang asma Kamsa, amargi wonten ramalan ingkang nyebataken menawi salah satunggaling putranipun Dewaki kaliyan Basudewa wonten igkang badhe mejahi.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Dewaki&oldid=834961"