Deflasi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Sajeroné ilmu ekonomi, deflasi yakuwi musim utawa periode sing dititeni karo rega-rega sacara umum mudhun lan gedhené dhuwit nambah.[1] Deflasi kuwi kosok balené inflasi. Menawa inflasi kedaden merga akehé gunggungé dhuwit kang nyebar ing masarakat, nanging deflasi kuwi kedaden amarga kurangé gunggungé dhuwit kang nyebar. Carané ngatasi kuwi salah sijiné karo ngedhunaké tingkat suku bunga.

Referensi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Aliminsyah & Padji, Kamus istilah akuntansi, hal.191, Yrama Widya, Bandung:2005

Delngen Uga[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Deflasi&oldid=836391"