David Karp

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Cithakan:Otherpeople

David Karp

Karp tahun 2009
Lair 6 Juli 1986 (umur 28)
New York City, A.S.
Kabangsan Amerika Serikat
Pakaryan CEO Tumblr
Bayaran resik $200 juta[1]
Website
www.davidslog.com

David Karp (lahir 6 Juli 1986) yaiku sawijining pangembang web lan pengusaha asal Amerika Serikat. Dheweke yaiku pangadeg lan CEO platform mikroblog Tumblr.[2][3] Miturut Forbes, kayane Karp mancik luwih saka $200 juta lan Tumblr duweni nilai kapitalisasi $800 juta.[1] Ing tanggal 20 Mei 2013, Tumblr sepakat diakuisisi Yahoo! kanthi nilai $1,1 miliar. Karp tetep njabat minangka CEO perusahaan.

Lair lan gedhe ing New York City, Karp miwiti kariere minangka pegawé magang ing perusahaan animasi Frederator Studios duweke Fred Seibert. Karp banjur nyambut gawe ing forum rumah tangga UrbanBaby nganti forum mau didol ing CNET taun 2006. Karp ngadegake perusahaan konsultasi perangkat lunake dhewe, Davidville. Ing kono dheweke ketemu karo teknisi komputer Marco Arment lan nggarap saperangan proyek pesanan klien. Nalika ana celah antarkontrak taun 2006, saklorone mulai nggarap sawijining situs web mikroblog kang diluncurake ing bulan Februari 2007 kanthi jeneng Tumblr. Per 19 Mei 2013, Tumblr duweni luwih saka 108 juta pangguna. Taun 2010, dheweke mlebu daftar 35 inovator paling apik ing donya sangisore 35 taun kang disusun MIT Technology Review TR35.[4] Menurut George Stephanopoulos, Karp adalah "CEO hipster sejati".

Kapribadèn[sunting | sunting sumber]

Ing September 2011, Karp njalin sesambungan karo Rachel Eakley, sawijining koki kondhang lan sarjana psikologi. Saklorone manggon ing Williamsburg karo asune, Clark.[1][5]

Referensi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c Bercovici, Jeff. "Tumblr: David Karp's $800 Million Art Project", Forbes, January 2, 2013. diaksès tanggal January 6, 2013. 
  2. ^ Kushner, David. "David Karp is the Barely Legal Blogfather", Maxim, November 24, 2008. diaksès tanggal January 2, 2013. Archived from the original on January 2, 2013. 
  3. ^ Shafrir, Doree. "Would You Take a Tumblr With This Man?", January 15, 2008. diaksès tanggal January 2, 2013. Archived from the original on January 2, 2013. 
  4. ^ Ingram, Matthew (August 25, 2010). "Google VC, Tumblr CEO Among the Top Innovators Under 35". GigaOM. Giga Omni Media. Archived from the original on January 2, 2013. http://gigaom.com/2010/08/25/google-vc-tumblr-ceo-among-the-top-innovators-under-35/. Retrieved January 2, 2013.
  5. ^ Parker, Ashley. "Kill the Alarm and Rev Up the Vespa", September 16, 2011. diaksès tanggal January 2, 2013. Archived from the original on January 2, 2013. 

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:


Ana loop cithakan: Cithakan:Persondata

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=David_Karp&oldid=861673"