Colin Powell

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
General
 Colin Luther Powell
KCB MSC
Colin Powell

Mangsa jabatan
20 Januari 2001 – 26 Januari 2005
Presiden George W. Bush
Deputi Richard Armitage
Sadurungé Madeleine Albright
Pengganti Condoleezza Rice

Masa jabatan
1 Oktober 1989 – 30 September 1993
Presiden George H. W. Bush
Bill Clinton
Deputi Robert T. Herres (1989)
David E. Jeremiah (1989-1993)
Sadurungé William J. Crowe
Pengganti David E. Jeremiah

Mangsa jabatan
23 November 1987 – 20 Januari 1989
Presiden Ronald Reagan
Deputi John Negroponte
Sadurungé Frank Carlucci
Pengganti Brent Scowcroft

Lahir 5 April 1937 (umur 77)
New York City, New York, U.S.A.
Partai politik Republican
Suami/Istri Alma Vivian Johnson Powell
Almamater City College of New York
Universitas George Washington
Profesi Tentara
Statesman
Agama Episkopal

Colin Luther Powell (dipun waos Ko-lin, lair ing New York City, New York, U.S.A., 5 April 1937; umur 77 taun) punika Mentri Luar Negri AS kaping-65 ingkang dipun lantik tanggal 20 Januari 2001. Panjenenganipun dipunnominasiaken déning George W. Bush tanggal 16 Desember 2000 lan dipun pilih sacara mutlak déning Senat AS. Pangunduran dhirinipun dipun tampi Présidhèn tanggal 12 November 2004 (sadèrèngèipun dipun wiwiti masa bakti Bush ingkang kaping kalih), nanging Powell tasih terus njabat dumugi panggantosipun, Condoleezza Rice dipuntetepaken déning Senat AS tanggal 26 Januari 2005. Powell ugi naté njabat minangka Penasehat Keamanan Nasional AS (1987-89) lan Ketua Umum Pemimpin Staf AS (1989-93).


Didhisiki déning:
Frank Carlucci
Penasehat Keamanan Nasional AS
1987–1989
Diganti déning:
Brent Scowcroft
Didhisiki déning:
William J. Crowe
Ketua Umum Pamimpin Staf AS
1989–1993
Diganti déning:
David E. Jeremiah
Didhisiki déning:
Madeleine Albright
Mentri Luar Negeri AS
2001–2005
Diganti déning:
Condoleezza Rice


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Colin_Powell&oldid=829325"