Chittagong

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Chittagong
চট্টগ্রাম
—  Metropolis  —
Chittagong landmarks (clockwise from top): Port of Chittagong, Chittagong High Court, Agrabad skyline, Patenga beach, Shah Amanat Bridge, Cheragi Pahar Circle
Nickname(s): Port City
Chittagong is located in Bangladesh
Chittagong
Location of Chittagong in Bangladesh
Coordinates: 22°22′0″N 91°48′0″E / 22.366667°N 91.8°E / 22.366667; 91.8
Country Bangladesh
Division Chittagong Division
District Chittagong District
Establishment 1340[1]
Granted city status 1863[2]
Pamaréntahan
 • City Mayor M Manjur Alam
Wewengkon[3]
 • Metropolis 168 km2 (65 sq mi)
Populasi (2008)[4]
 • Metropolis 2.579.107
 • Kapadhetan 15.351/km2 (39,760/sq mi)
 • Metro 5 680 000 (2.011e)
 • Demonim Chittagongian
Zona wektu BST (UTC+6)
Kodhe pos 4000
GDP (2010) $25.5 milyar[5]
Kodhe tilpon 31
Website Chittagong City Corporation

Chittagong (Basa Chittagong, Basa Bengali: চট্টগ্রাম, Chôţţogram) iku sawijining kutha ing negara Bangladesh ing pinggiré Kali Karnaphuli. Chittagong iku kutha paling gedhé nomer loro ing Bangladesh lan sawijining kutha ing donya sing paling cepet patuwuhané.[5][6][7]

Gambar-gambar[sunting | sunting sumber]

Réferènsi[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Chittagong&oldid=884860"